Misstänkt skottlossning i centrala Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer ringde in till Sörmlandspolisen vid åttatiden på fredagskvällen och beskrev att de hört skottlossning i centrala Eskilstuna. Polisen är nu på den misstänkta platsen.

Det är i nuläget oklart vad exakt det är som hänt. Polisen är mycket förtegen. Den enda information som i skrivande stund lämnas ut är att flera personer ringt in till sörmlandspolisen vid klockan 20:04 på fredagskvällen och berättat om att de hört skottlossning i centrala Eskilstuna.

Ett vittne som befann sig i sin lägenhet i närheten säger till aftonbladet.se att han sprungit till balkongen när han hört skotten och sett hur en person träffats.

Skotten i Eskilstuna

–  Folk skrek på ambulans och var inne på pizzerian för att hämta papper till den skadade, säger han till aftonbladet.se.

Skottlossningen är den fjärde på kort tid i Eskilstuna. I slutet av juli inträffade tre skottlossningar inom loppet av tre dygn på öppen gata i centrala stan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skotten i Eskilstuna

Mer i ämnet