Polisen undersökte platsen med hundpatrull. Foto: Pontus Stenberg

Misstänkt våldtäkt i Oxelösund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har anmält att hon blivit våldtagen utomhus i Oxelösund natten till onsdagen. Polisen har startat en utredning.

– Det är för tidigt att säga så mycket, men vi utreder det naturligtvis, säger Lars Leiwenborg, chef på polisens avdelning för grova brott i Nyköping.

Undersökt på sjukhus

Kvinnan fördes till sjukhus för en undersökning men ska inte ha några allvarligare fysiska skador.

Oxelösund

– Hon är hon undersökt och har lämnat lasarettet, jag har inte fått någon information om att hon skulle vara skadad, säger Lars Leiwenborg.

Teknisk undersökning

Den anmälda våldtäkten ska ha skett någon gång runt klockan två i natt. Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen och väntar på svar från den.

Kvinnan säger sig ha träffat gärningsmannen innan brottet men de ska inte vara närmare bekanta med varandra. Ingen person är gripen.

Söker vittnen

Polisen vill komma i kontakt med personer som befann sig i närområdet kring Esplanaden vid tvåtiden natten till onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oxelösund

Mer i ämnet