En övervakningskamera monterad vid traktorn fångade de misstänkta tjuvarnas bil på bild. Foto: Arkivbild

Misstänkta dieseltjuvar anhållna – fångades på bild vid traktor utanför Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps av polisen utanför Strängnäs under natten till tisdagen. De är misstänkta för en dieselstöld ur en traktor efter att ha fångats på en övervakningskamera.

Det var vid tretiden på morgonen som polisen larmades till Aspö utanför Strängnäs. De misstänkta tjuvarna hade då lämnat brottsplatsen men ett registreringsnummer hade fastnat på övervakningskameran och en stund senare stoppades den aktuella bilen en bit norr om Strängnäs.

– Det var fler än en patrull ute på det här och tack vare registreringsnumret så kunde gripandet ske, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Anhölls av åklagare

I bilen satt två män i 30- respektive 40-årsåldern och de greps misstänkta greps misstänkta för stöld. Efter beslut av åklagare anhölls männen under tisdagsförmiddagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.