Misstänkt serieblottare häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 25-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för ett stort antal fall av sexuella ofredanden i Hälleforsnäs, häktades på fredagen av Nyköpings tingsrätt.

Mannen ska sedan början av september förra året ha blottat sig för ett stort antal flickor och kvinnor i Hälleforsnäs med omnejd. Han har gripits och anhållits flera gånger, för att sedan misstänkas för nya ofredanden så fort han satts på fri fot.

Kränkande fotografering

Häktningsframställan innefattar 13 olika brott vid nio olika tillfällen. Brotten består främst av sexuellt ofredande, men mannen är även misstänkt för fall av kränkande fotografering och ofredande.

Enligt åklagaren tros han också ligga bakom ett stort antal brott av liknande karaktär där utredning fortfarande pågår.

Fler fall

– Han är misstänkt för ytterligare ett 10-tal ärende som inte finns med i häktningsframställan, eftersom anmälningarna inte är helt klara och inte har hunnit administreras ännu, säger åklagaren Ola Björstrand.

Mannen är sedan tidigare dömd för tre fall av sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.