Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Robin Tannarp (M), ordförande i förtroendegruppen som utrett Göran Gredfors uttalande på sociala medier, förklara hur partiet beslutade om fortsatt förtroende. Foto: SVT/Privat

Moderaterna i Eskilstuna: ”Vi har förtroende för Göran Gredfors”

Uppdaterad
Publicerad

Den interna processen, som drog igång efter att Eskilstuna socialnämnds ordförande Göran Gredfors (M) kallat KD-politikern Sara Skyttedal för ”mediah...n” i ett inlägg på sociala medier, är nu avslutad.

Det var i början av januari som Moderaterna i Eskilstuna inledde en intern process efter att partikollegor riktat kritik mot Gredfors för hans uttalande. Enligt Gredfors själv kallade han Skyttedal för ”mediahönan” för hennes ledare i Expressen där hon förordade en legalisering av cannabis. Han tog senare tillbaka uttalandet och bad om ursäkt.

Idag säger Gredfors att han gått vidare.

– Jag sa ju det jag sa. Jag har ju sagt samma sak hela tiden att det var dumt gjort. Det gäller nu också. Jag har lagt det här bakom mig och nu är det som det är, säger Göran Gredfors.

Partiet kommenterar inte utredningen

Hur den interna processen har gått till eller vilka som varit inblandade i den vill Moderaterna inte gå ut med.

– Jag tänker inte kommentera de åsikter eller diskussioner som har kommit fram internt under de samtal och överläggningar som vi har haft i partiet. Vi har tagit del av de synpunkter som har inkommit och där stannar de också. Vi har tagit med dem i beräkningarna och landat i att vi har förtroende för Göran Gredfors, säger Robin Tannarp (M), ordförande i förtroendegruppen som utrett händelsen.

Hör Robin Tannarp förklara hur Moderaterna beslutade om fortsatt förtroende för Göran Gredfors i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.