Mordet i Årbyskogen: 27-åring häktad

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man har häktats misstänkt för inblandning i mordet i Årbyskogen i slutet av augusti. 27-åringen har tidigare begärts häktad av åklagare, men tingsrätten menade då att bevisningen inte räckte till.

Det var den 24 augusti som en 41-årig man sköts till döds med flera skott i motionsspåret i utkanten av Eskilstuna. Sedan dess har två personer häktats misstänkta för mord och polisen har även hittat ett vapen i skogen, som kopplas till brottet.

I samband med att de två andra misstänkta greps i mitten av september greps och anhölls även en 27-årig man. Åklagaren begärde honom då häktad misstänkt för skyddande av brottsling. Han släpptes istället på fri fot, då bevisningen inte räckte, enligt tingsrätten.

Men begärde åklagaren återigen mannen häktad, den här gången för det grövre brottet medhjälp till mord. Tingsrätten valde att godkänna åklagarens bevisning och 27-åringen är nu häktad skäligen misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Årbyskogen

Mer i ämnet