Mordförsök i centrala Katrineholm – ung man skadad av vasst föremål

Uppdaterad
Publicerad

Vid 22-tiden på torsdagskvällen blev en man i 25-årsåldern allvarligt skadad i samband med ett bråk i centrala Katrineholm. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Polisen ryckte ut till Köpmangatan i Katrineholm vid tiotiden på torsdagskvällen. På gatan utanför ett par restauranger ska ett flertal personer ha bråkat.

– När vi kom till platsen fanns ingen kvar, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Några minuter senare fick polisen ett samtal från akutmottagningen om att en man i 25-årsåldern vårdades för skador på överkroppen. Skador som verkade vara orsakade av ett vasst föremål.

– Han bedöms vara allvarligt skadad, säger Åsa Willsund.

Misstänkt mordförsök

Enligt Willsund finns det i nuläget ingen misstänkt gärningsperson.

– Den skadade har inte sagt så mycket. Han säger att det handlar om en eller flera andra personer som gjort det här mot honom. Men inte vilka personerna är.

Polisen utreder händelsen som mordförsök. Brottsplatsen har spärrats av och teknisk undersökning har genomförts.

”Har lämnat väldigt få uppgifter”

På fredagseftermiddagen finns fortfarande ingen gripen och mannen har förhörts på nytt.

– Han har lämnat väldigt få uppgifter. Han har väl inget större intresse av att prata med oss, säger Henrik Hägglund på grova brott i Nyköping.

Polisen vill komma i kontakt med personer som har sett eller hört något om händelsen, eller har annan information som kan vara viktig för utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.