Man skjuten i bostadsområde i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit beskjuten i bostadsområdet Skiftinge i Eskilstuna. Mannen fördes under natten till sjukhus men lämnade senare, utan livshotande skador.

Strax innan halv elva på fredagskvällen ringde flera personer in till polisen om en skottlossning i Skiftinge. En man i 30-årsåldern påträffades, enligt polisen, allvarligt skadad, men har lämnat sjukhuset han under natten initialt fördes till.

– Vi har inga fler detaljer om skadeläget, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Spärrade av området

Under natten spärrade polisen av området kring brottsplatsen och har hållit ett stort antal förhör med personer som befunnit sig i närheten. Avspärrningarna har nu hävts.

– Det är rutinåtgärder som vidtas, dörrknackning och förhör med de som rör sig och befinner sig där. Det är en offensiv informationsinhämtning, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen.

Förhör planeras även hållas med mannen som sköts.

– Vi har haft samtal med honom sedan kommer nya etablerade förhör hållas med honom i närtid, säger Mikael Ehne.

Fynd har gjorts på platsen som polisens tekniker ska undersöka – exakt vad det är för fynd vill polisen inte svara på.

Ingen gripen

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Det finns ingen misstänkt och polisen har i nuläget inte kunnat gripa någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet