En naken man bröt sig in hos två olika kvinnor i Malmköping inatt. Foto: TT

Naken man bröt sig in hos kvinnor och bet dem

Uppdaterad
Publicerad

Vid 23-tiden på torsdagskvällen fick polisen larm om att en man utan kläder försökte ta sig in i bostäder i Malmköping. Innan polisen hann komma till platsen hade han brutit sig in i två bostäder och överfallit två kvinnor.

Mannen ska ha varit helt naken, högljudd och dessutom blodig efter att ha skurit sig på ett fönster som han slagit sönder. Han tog sig in hos en kvinna i 60-årsåldern och slog sönder saker i hennes bostad innan han lämnade platsen igen. Även en kvinna i 30-årsåldern som bodde på samma gata fick besök av mannen. Där lyckades hon få stopp på honom strax innanför ytterdörren.

– Han ska tydligen ha bitit de här kvinnorna i handen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Region öst.

Flen

Misstänks ha varit påverkad

När polisen kom till platsen kunde mannen, som är i 30-årsåldern, gripas under lugna former. Han fick föras till sjukhus för omplåstring innan han anhölls av en åklagare. Mannen är misstänkt för två fall av misshandel, två fall av hemfridsbrott och två fall av skadegörelse.

– Han misstänks för narkotikabrott också, han kan ha varit påverkad av något när det här hände, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flen

Mer i ämnet