Foto: SVT

30-åring åtalas för bit-attacker mot kvinnor i Malmköping

Publicerad

Mannen misstänks ha bitit tre personer och tagit sig in hemma hos två kvinnor i Malmköping åtalas nu vid Nyköpings tingsrätt.

Det var sent på kvällen den 7 februari som polisen fick larm om att en man, som enligt polisen var helt naken, tog sig in i en lägenhet på Malmagatan i Malmköping. Där ska han ha slagit sönder en balkongdörr och även ha bitit en kvinna som bodde i lägenheten i handen.

Samma kväll ska mannen ha trängt sig in hemma hos en annan kvinna på samma gata, krossat en ruta och försökt bita även henne.

Flen

30-åring greps på platsen

När polisen kom till platsen kunde de gripa en 30-årig man, som nu alltså åtalas för skadegörelse, hemfridsbrott och misshandel.

Fastighetsägaren kräver ersättning för skadorna i de båda lägenheterna på totalt 3 411 kronor.

Mannen åtalas även för att i början av april ha bitit ytterligare en person – en man – i benet. När polispatrullen vid det tillfället skulle gripa honom ska han ha satt sig till motvärn genom att streta med armarna och sparka med benen. Förutom misshandel åtalas han därför också för våldsamt motstånd.

Misstänks ha slagit sin sambo

Mannen åtalas även för att ha misshandlat en kvinna som han bor med. Den 4 april ska han ha slagit henne med knuten näve i ansiktet och även hållit ett hårt grepp om henne och vägrat släppa taget.

Han åtalas även för ringa narkotikabrott för att vid olika tillfällen rökt cannabis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flen

Mer i ämnet