Ett par i Nyköping överraskades i sitt sovrum av en man som hade tagit sin i deras hus och klätt av sig sina kläder. Foto: illustration/SVT Design

Naken man överraskade par i sovrummet – och dukade upp mat hos barnfamilj

Uppdaterad
Publicerad

Paret i Nyköping vaknade av att sovrumsdörren öppnades – och de såg silhuetten av en naken man i dörröppningen. Nu har en man i 40-årsåldern dömts för intrånget i deras hem – och hos ytterligare en familj.

Det var i slutet av juli i år som ett par som bor i centrala Nyköping fick ett obehagligt uppvaknande då mannen gått in i deras bostad, och där tagit av sig sina kläder.

Vid rättegången hävdade mannen att han stämt träff via chatt med andra människor för att ha sex, men att han kommit fel. Han var även inne i ett amfetaminmissbruk.

Dukade upp hemma hos familj

Mannen döms också för att i september på nytt ha tagit sig in i en villa. Då var det vid 5-tiden på morgonen som han upptäcktes då han befann sig i huset, på samma våning där familjens barn låg och sov. Han uppträdde förvirrat och sa att han ville äta och sova. Mannen hade även plockat fram en matlåda och smör på matsalsbordet.

Utöver de två fallen av hemfridsbrott döms han nu för skadegörelse och ringa narkotikabrott.

Straffet blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Mannen ska enligt domen föras över till ett av kriminalvårdens godkända behandlingshem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.