Efter begäran från kammaråklagaren Fredrik Beijar sitter nu fyra personer häktade misstänkta för grovt narkotikabrott. Foto: SVT

Stort knarkfynd i bil – fyra personer häktade efter tillslag i Trosa

Publicerad

I onsdags förra veckan stoppades en bil i Trosa som polisen hittade en stor mängd narkotika i. Nu sitter fyra personer häktade misstänkta för grovt narkotikabrott.

Bilföraren som polisen stoppade var en man i 40-årsåldern. Polisen kände igen mannen, som sedan tidigare är dömd för grovt narkotikabrott, och ville kontrollera honom och bilen.

– I bilen hittade polisen en större mängd narkotika och bestämde sig för att göra en husrannsakan hemma hos mannen, berättar åklagaren Fredrik Beijar.

Tre misstänkta befann sig i bostaden

I mannens bostad hittades en mindre mängd narkotika. Där befann sig även tre andra personer som alla, tillsammans med bilföraren, blev anhållna och därefter häktade misstänkta för grovt narkotikabrott och försök till narkotikabrott.

Åklagaren vill inte gå in på hur de tre personerna som befann sig i mannens bostad kan kopplas till narkotikan. Dock ska alla känna varandra och vissa är även släktingar. Tre av personerna är Trosabor och en är från Nyköping, den yngsta är 17 år gammal.

– Jag väntar på att få den exakta vikten på hur mycket narkotika som hittades och även provsvar på om personerna var drogpåverkade. Men alla är misstänkta för grovt narkotikabrott och då handlar det om minst ett halvt kilo. Det hittades mer än det, säger Fredrik Beijar.

Åklagaren har till nästa fredag på sig då en eventuell omhäktning ska ske.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.