• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Robin Gustafsson/SVT

Stopp i pendeltågstrafiken i Gnesta

Publicerad

Det har varit rejält struligt i tågtrafiken under morgonen och förmiddagen och detta på flera håll i länet till följd av bland annat växel- och signalfel.

Det var ett omfattande signalfel i Barva som orsakade totalstopp i tågtrafiken på sträckan Stockholm – Eskilstuna/Arboga i båda riktiningarna. Trafikverket skickade ut reparatör och vid klockan 10.20 meddelade man att trafiken åter är igång.

– Vissa följdförseningar kan man alltid räkna med men det verkar inte vara någon större påverkan enligt den information vi fått, säger Pär Aronsson på Trafikverkets pressjour.

Strömavbrott

Samtidigt har stora delar av södra delarna av Stockholms län drabbats av ett strömavbrott som påverkar pendeltågstrafiken mellan Gnesta och Södertälje hamn. Prognosen är att trafiken kan återupptas klockan 12.00.

Under morgonen orsakade också en nedriven kontaktledning och spårbrist i Hallsberg stora problem för tågtrafiken på sträckorna Stockholm-Göteborg, Katrineholm-Karlstad och Mjölby-Gävle, i båda riktningarna. Trafikverket räknar med att tågen ska rulla som vanligt på de sträckorna under tidig eftermiddag.

Växelfel åtgärdat

Ett växelfel ställde också till det på sträckan Stockholm C-Nyköping-Linköping/Norrköping under morgonen. Trafikverket skickade ut reparatörer och vid 07.30-tiden var felet åtgärdat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer