Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Erik Kammerland/SVT

Nordiskt mästerskap i radiostyrd bil – eliten gör upp

Uppdaterad
Publicerad

På Gröndal utanför Eskilstuna är det nordiskt mästerskap i radiostyrd bil, en tävling som lockar många talanger från hela Norden. Helgens kraftiga vindar och växlande väder påverkade tävlingen avsevärt.

– Det blir väldigt svårt vid hoppen med de radiostyrda bilarna.

Det är första gången sedan 2011 som MK Eskil arrangerar det nordiska mästerkapet i radiostyrd bil och under pandemins två säsonger var knappt några deltagare alls på årets tävlingar, något som det i år har blivit ändring på.

– Det är drygt 70 deltagare i mästerskapet uppdelat i två klasser där vissa dubblar och andra inte, säger Patric Henriksson ordförande MK Eskil.

Tävlande från hela Norden

En av förhandstippade favoriterna att ta hem tävlingen är talangen Elias Johansson från Sandviken.

– Det är lite coolt när flera länder kommer tillsammans och kör. Nu har det gått ett tag sen vi hade ett mästerskap då pandemin satte stopp. Men nu känns det som att vi kan börja köra på riktigt igen och det känns väldigt roligt tycker jag, säger Elias Johansson, tävlande.  

Hör Patric Henriksson och Elias Johansson berätta om mästerskapet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.