Nu införs de efterlängtade kvällstågen

Uppdaterad
Publicerad

Idag den 9 december inför nya tåg- och busstidtabeller i Sörmland. Förändringarna innebär bland annat nya kvällståg från Stockholm.

Det sista tåget från Stockholm med den så kallade Sörmlandspilen mot Hallsberg, via bland annat Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker, senareläggs och kommer att avgå klockan 23.33.

– Vi har sedan flera år tillbaka fått synpunkter på att det sista tåget ligger alldeles för tidigt. Nu kommer det finnas möjlighet att gå på teater, bio eller krogen i Stockholm för att sedan åka hem, har Matthias Pfiel, trafikanalytiker på Sörmlandstrafiken, tidigare sagt till SVT Sörmland angående förändringarna.

Samtidigt flyttas den senaste avgångstiden för tåg från Stockholm mot bland annat Nyköping och Vagnhärad fram knappt två timmar på fredagar och lördagar. Den sista avgången kommer nu att avgå klockan 23.39.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.