På tisdagen öppnar simhallen i Duveholmshallen igen efter att ha varit stängd på grund av coronapandemin. Foto: Josefin Lundin/Katrineholms kommun

Nu öppnar simhallen i Katrineholm igen

Publicerad

Simhallen i Katrineholm öppnar igen efter att ha hållit stängt under pandemin – men med en hel del förändringar för att minska risken för smittspridning.

När coronapandemin bröt ut sjönk antalet besökare till simhallen i Katrineholm dramatiskt. Kommunens politiker beslutade därför att simhallens personal kunde göra större nytta inom andra delar av verksamheten, och slog igen portarna den fjärde april. Men nu, fyra månader senare, öppnar man igen med ett antal justeringar.

– Vi har stängt två av tre skåp i omklädningsrummen, vi har stängt varannan dusch och vi har tagit bort hälften av alla sittmöbler. Allt för att minska risken för smittspridning, säger My Wåhlander, arbetsledare på Duveholmshallen i Katrinehom.

Simskolan stängd

Simskolan kommer inte att öppna ännu, men testsimningen, där barnens simkunnighet kartläggs, kommer att dra igång.

Tror ni att folk kommer vilja besöka simhallen nu när ni öppnar?

– Jag hoppas att det finns ett sug. Och att folk samtidigt håller avstånd från varandra, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet