Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Yatzy-spel på Nålmakarens mötesplats för seniorer i Eskilstuna. I klippet berättar Hjördis Bengtsson och kompisen Mary Stolpe mer om vad det innebär för dem att det nu åter är möjligt att besöka mötesplatsen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nu öppnar mötesplatserna igen: ”Det är roligare när man har trevligt”

Uppdaterad
Publicerad

I och med lättade coronarestriktioner öppnar mötesplatser för seniorer igen i Eskilstuna. Även om man är fortsatt noga med avstånd och ser till att inte allt för många sammanstrålar på en liten yta.

Pandemin har varit påfrestande för äldre människor. Det menar Daniela Forsberg som är enhetschef på förebyggande enheten inom vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun.

– Det har varit svårt för många seniorer som redan innan varit isolerade och ensamma.

Öppet med begräsningar

Men nu har alltså de olika mötesplatserna för seniorer i Eskilstuna öppnat igen, även om det finns begränsningar.

– Nu kan vi vara fler beroende på hur stora lokaler vi har. Vi mäter upp dem och sätter upp lappar så man vet hur många som får vistas i lokalerna, säger hon.

På Nålmakarens mötesplats satt vännerna Mary Stolpe och Hjördis Bengtsson och spelade Yatzy under fredagen. De tycker båda att det är trevligt när fler kan mötas inomhus igen.

– Men vi har varit mycket ute den här tiden, säger Mary Stolpe.

Tiden går snabbare

Hjördis Bengtsson håller med och påpekar att det känns som att tiden går snabbare när man återigen kan träffas fler och exempelvis spela kort inomhus.

– Det är skillnad, säger hon.

I klippet berättar de mer om vad det innebär att mötesplatserna öppnar igen och hur det varit under pandemin. Dessutom berättar Daniela Forsberg mer om vilka regler som gäller nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet