Polisens hund markerade på flera ställen i salongen för sperma. Tekniker har sedan säkrat spåren och pilarna på bilden visar var sådana spår hittats. Foto: Polisen

Polisman erbjöds sex – nu startar rättegången i sexköpshärvan i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En polisman erbjöds att köpa sex. Det var inledningen på en större sexhärva på en massagesalong i Eskilstuna kommun. Den kopplerimisstänkta salongägaren nekar till brott och idag inleds rättegången mot henne.

I början av juni bokade polismannen en tid på massagesalongen i Eskilstuna kommun. På plats fick han den utlovade massagen, men massören var närgången och frågade slutligen om polisen ville ha mer än vanlig massage.

”När undertecknad ombads vända på sig frågade massösen om undertecknad ville ha helkroppsmassage och pekade mot undertecknads kön”, står det bland annat i förundersökningen kring brottet.

Olika priser

Polisen frågade vad det kostade och fick till svar att olika typer av sexuella tjänster hade olika priser. Polisen avböjde och tackade för sig.

En spaningsinsats mot anläggningen inleddes och flera män som befunnit sig inne på salongen stoppades. En del erkände att de köpt sexuella tjänster, andra nekade.

Erkänt sexköp

I dagsläget har ett stort antal män erkänt och fått strafförelägganden, ett slags böter där de erkänner brott men slipper rättegång.

Polisen har hört ett stort antal personer i sexhärvan. Både kvinnor som jobbat på salongen, sexköpare och andra personer. Nästan alla kvinnor som hörts kring sitt arbete på massagesalongen har nekat till att sexuella tjänster utförts. En kvinna säger dock att det förekommit, men den kvinnan har polisen inte lyckats få tag i igen. Hon kommer alltså inte kunna vittna under rättegången.

Fokus har legat på att bevisa att ägaren av salongen, en kvinna i 40-årsåldern, gjort sig skyldig till grovt koppleri. Att hon alltså uppmanat kvinnor som arbetat i salongen att sälja sex till besökare och sedan själv tagit del av betalningen.

Kvinnan nekar

Kvinnan själv nekar till brott och menar att hon i alla fall inte känner till att summor som bevisligen hamnat på hennes konto härrör från sexköp. Hon menar att pengarna kommer från andra saker som till exempel försäljning av massageolja eller presentkort.

Enligt kvinnans advokat måste åklagaren bevisa att pengarna på kvinnans konto kommer från sexköp och dessutom att den misstänkta kvinnan visste om att pengarna kom från handel med sexuella tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.