Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Therese Larsson som kom på idén om varför man skapat mötesplatsen på torget. Foto: Per Elfström/SVT

Nu flyttar Sörmlandsleden – till Stortorget i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

En ny tillfällig mötesplats har skapats på Stortorget i Katrineholm. Där finns det bland annat vindskydd, sittbänkar och kommer vara möjligt att grilla korv. Detta blir en ny etapp av vandringsleden Sörmlandsleden, mitt i centrum.

Ett samarbete mellan Katrineholms kommun, destinationsbolaget +Katrineholm och Citysamverkan i Katrineholm mynnade på torsdagen ut i en ny mötesplats mitt på Stortorget i centrala Katrineholm. Platsen heter Lilla Sörmlandsleden och blir som en tillfällig etapp av den 100 mil långa vandringsleden Sörmlandsleden, i tre månader.

– Om det kommer turister som går Sörmlandsleden och fastnar här och ser att det här är en fin miljö att stanna till på så är ju det jättebra också, men det handlar om att erbjuda något till våra medborgare och kanske också lyfta upp deras blick för Sörmlandsleden och andra leder vi har här i Katrineholm, säger Johan Söderberg (S), ordförande i kommunstyrelsen i Katrineholm.

På platsen kommer det under de kommande tre månaderna att finnas vindskydd, sittbänkar, snö från Backavallen om det inte snöar naturligt, och trivseleldning kommer också att vara tillåtet inom ramarna för gällande miljöregler.

I klippet hör du Therese Larsson som kom på idén och Johan Söderberg (S) berätta om den nya mötesplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer