Loreta Kullashi. Foto: Pressbild.

Ny forwards-talang klar för Eskilstuna United

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna United har gjort klart med 18-åriga forwarden Loreta Kullashi. Hon kommer närmast från AIK.

Loretta Kullashi har spelat med flera av ungdomslandslagen och beskrivs som en teknisk spelare med målsinne. I AIK, som hon spelade med i eliteettan, gjorde hon nio mål under vårsäsongen.

Gillar Uniteds spelsätt

Beslutet att gå till United tog hon eftersom hon tror att det är bra för hennes utveckling, uppger Loreta Kullashi i ett pressmeddelande.

– De spelar en fotboll som jag tror kan passa mig samt har en väldigt fin fotbollsmiljö med alla förutsättningar att fortsätta utvecklas. Jag har hört många bra saker om staden och fansen och jag ser fram emot att få spela inför ligans största supporterskara, säger Loreta Kullashi.

Kan spela nästa match

Damallsvenskan har uppehåll under EM-slutspelet. Nästa match för United är Rosengård borta den 19 augusti. Då finns Loreta Kullashi med i truppen.

– Vi är glada att förstärka laget med Loreta. Hon är en spännande spelare som vi är övertygade kommer att bidra till vårt spel både på kort och lång sikt, säger Uniteds tränare Viktor Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.