Foto: SVT/Google Earth

Ny misstänkt för domkyrkokuppen

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i regaliestölden från Strängnäs domkyrka i juli. Enligt Åklagarmyndigheten väntas åtal komma i slutet av januari.

Det var den sista juli som två personer stal två kungliga kronor och ett riksäpple från domkyrkan. Polisutredningen har tagit lång tid och i nuläget sitter bara en 21-årig man frihetsberövad misstänkt för stölden. Han är häktad på sannolika skäl misstänkt för grov stöld och försök till grov stöld.

Ny misstänkt

En annan person anhölls i början av november misstänkt för inblandning i stölden. Han släpptes senare på fri fot, men är fortsatt misstänkt. Nu kan Åklagarmyndigheten bekräfta att ytterligare en person är misstänkt för inblandning.

– De två som inte är häktade är män hemmahörande i Stockholmsområdet. Jag kan inte säga något om deras ålder, säger Karin Rosander, kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten.

På vilket sätt de två männen misstänks vara inblandade är oklart.

Åtal i fallet väntas väckas i slutet av januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kuppen mot domkyrkan i Strängnäs

Mer i ämnet