Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Såhär är det tänkt att den nya ridsportanläggningen i Nyköping ska se ut. Projektledare Pasi Rönkkö visar. Foto: Nyköpings kommunVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ny ridsportanläggning ska byggas i Nyköping – för 79 miljoner

Publicerad

En ny ridsportanläggning ska byggas på Arnö i Nyköpings kommun. Under måndagen tar kommunstyrelsen beslut om den nya anläggningen som beräknas kosta 79 miljoner kronor.

Våren 2016 gick Nyköpings ridsällskap i konkurs och anläggningen vid Bullersta samt alla hästar fick säljas. Sedan dess har kommunen jobbat med att projektera för en ny ridanläggning, som ska byggas vid Flättnaleden på Arnö. 

– Vi vill kunna erbjuda en ridskoleverksamhet för barn och ungdomar i Nyköping som faktiskt inte finns i dag, och det är väldigt unikt i Sverige. Från 2016 till nu har det här arbetet pågått och nu är vi framme, säger Per Lithammer, sakkunnig vid kultur- och fritidsnämnden i Nyköpings kommun.

Per Lithammer från kultur- och fritidsnämnden och projektledaren Pasi Rönkkö (till höger). Foto: SVT/Peter Widén

Dialog med föreningar

Under måndagen tas beslut om att starta byggandet, som beräknas kosta 79 miljoner kronor. 

– Det är väldigt snabbt jobbat och det visar att det är väldigt viktigt. Vi vill att Nyköpingsborna ska få en ridskoleverksamhet, främst för barn och ungdomar. Det finns ett antal föreningar i Nyköping men ingen ridskoleverksamhet. 

Ridsportföreningarna i kommunen har fått vara med genom att ge synpunkter och förslag, enligt Lithammer. 

– Vi har haft en löpande dialog med dem där de har fått komma med synpunkter på skissar och förslag. När man tittar tillbaka så är det en hel del saker som de har påverkat med sina kunskapar. Så det är bara att tacka dem, det har varit jättebra, säger han.

Enligt planen kommer den nya anläggningen stå färdig under den senare hälften av 2021. Det första spadtaget beräknas tas i januari 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer