Owe Hammarling, sektionschef på förvaret i Flen. Foto: SVT

Ny smittspridning på förvaret i Flen

Publicerad

I slutet av mars upptäcktes covidsmitta bland både personal och boende på Migrationverkets förvar i Flen. Förvarstagare har isolerats och inga nya personer tas in.

Senast förvaret hade ett coronautbrott var i februari. Det är nu fjärde gången som förvaret drabbas sedan pandemins början. Det ska handla om fyra personal och två förvarstagare på samma avdelning som ska ha konstaterad corona.

– Jag tror att de första symptomen dök upp runt 23-24 mars. Regionens sjuksköterskor som jobbar på förvaret kunde snabbt testa personer och då upptäcktes corona, berättar Owe Hammarling, sektionschef på förvaret i Flen.

Smittade har isolerats

Boende med konstaterad covid-19 har isolerats från övriga, enligt Hammarling.

– När vi får utbrott så tar vi bara emot digitala besök och då får vi möjlighet att använda besöksutrymmen som karantänsrum.

I samband med pandemin halverades beläggningen på alla förvar i landet. För Flens del, som vanligtvis har 110 platser, innebär det att man idag endast har 44 platser öppna. Och i en avdelning som renoveras finns bara tre att tillgå.

Det råder intagsstopp på avdelningen som drabbats av coronautbrottet, men då det är fullt på de andra två avdelningarna så kan förvaret i Flen inte ta emot några nya personer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet