Filip Rogic Foto: ÖSK Fotboll

Ny tung smäll för AFC – Rogic klar för Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Här är nästa tunga spelartapp för blivande AFC Eskilstuna. Förra årets lagkapten, tillika Eskilstunasonen, Filip Rogic är klar för Örebro SK.

AFC, som blir AFC Eskilstuna 1 januari nästa år, har redan tappat viktiga spelare såsom målvakten Joshua Wicks och mittbacken Daniel Jarl, båda till konkurrenten Sirius. Dessutom har tränaren Özcan Melkemichel lämnat för Djurgården.

Och under tisdagen blev det klart att Eskilstunasonen Filip Rogic, lagkapten i AFC förra säsongen, skrivit på ett treårskontrakt med den allsvenska konkurrenten Örebro SK. 23-åringen presenterades av sin nya klubb på en presskonferens vid lunchtid på tisdagen.

– Det känns fantastiskt kul att komma till Örebro. Det är bara positivt och de spelar en väldigt bra fotboll, det var det som övertygade mig att komma hit. Och de hade en tydlig plan för mig. Det känns som att komma till en storklubb, säger Rogic på presskonferensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AFC United till Eskilstuna

Mer i ämnet