Nemanja Miljanovic blir AFC:s nya tränare. Foto: TT

Nya AFC-tränaren: ”Vi ska upp till Allsvenskan”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen meddelade AFC att tränaren Michael Jolley och klubben går skilda vägar. I stället tar den tilltänkte sportchefen Nemanja Miljanovic över. Något han inte alls räknat med.

– Det kom lite plötsligt och jag räknade med att Jolley skulle fortsätta. Men det är bara att sätta på sig skorna och göra det bästa från början.

Miljanovic flyttade från Borås till Eskilstuna i söndags och skulle egentligen jobbat som sportchef i AFC. I stället blir han nu lagets huvudtränare – i alla fall tillfälligt. En uppgifte han i och för sig är mycket bekant med.

Det här blir nya AFC

Miljanovic kommer närmast från Elfsborg där han var assisterande tränare i två år och innan dess var han huvudtränare i Syrianska. Han idé är att spelet från Södertäljeklubben ska föras över på Eskilstunalaget.

– Det blir samma inriktning på fotboll som vi hade i Syrianska med passningsinriktad fotboll. Vi ska vara laget som leder spelet och har övertag. Spelarna ska vara tekniska och passningsskickliga.

”Jag är vinnarskalle”

I dag höll Miljanovic i sin första träning och även om han ännu inte kan alla spelarnamn så hoppas han att truppen blir klar så fort som möjligt.

– Målsättningen blir att komma upp till Allsvenskan. Vi får se vilken trupp vi får till slut, men det viktiga är att vi får en bra grupp med bra atmosfär och att vi andas åt samma håll.

– Jag är vinnarskalle och jag hatar att förlora. Min uppgift blir att implementera det tänkande i laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.