Totalt ska 144 personer fått sina vaccintider avbokade i Flen under lördagen. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Nya problem med vaccineringen i Flen – 144 personer drabbade

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen uppstod nya problem med vaccinationen mot covid-19 i Flen då lokalen inte haft öppet som planerat. Enligt regionen ska 144 personer ha drabbats.

En av personerna som bokat tid för vaccination under lördagen skriver till SVT Nyheter Sörmland att man endast mötts av en skylt om att lokalen har stängt och att flera fick vända vid dörren. Enligt regionen ska det vara sjukdom som ligger bakom de inställda tiderna och det är i nuläget oklart när personer som drabbats kan få tid istället.

Det är det privata bolaget Vaccina som på uppdrag av regionen sköter vaccineringen i Flen.

Coronaviruset i Sörmland

Senast förra fredagen fick mellan 150 till 200 personer inställda vaccintider i Flen då de avbokades av Vaccina. Tidigare uppstod det även problem med bokningen hos bolaget, vilket ledde till att regionen sade upp avtalet om vaccineringen i Eskilstuna.

– Jag ser allvarligt på att Vaccina har avbokat tider igen. Vi kommer under början av nästa vecka ta ställning till hur vi kommer behöva agera på grund av händelsen, säger Magnus Johansson som är ansvarig för vaccinationsprogrammet i Sörmland.

SVT Nyheter Sörmland har sökt Vaccina för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet