Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med då partiet kampanjar i Eskilstuna och hör Rami Hussein som är partisekreterare och vill ta plats i Eskilstunas kommunfullmäktige. Han menar att Nyans inte är ett muslimskt parti, även om de vänder sig till den muslimska befolkningen i flera frågor. Foto: Albin Aghamn/SVT

Partiet Nyans kampanjar i utsatta områden – vill vinna muslimers röster i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Med fokus på frågor som islamofobi, integration och LVU-lagen kampanjar Partiet Nyans i Sörmland. Med kandidater i regionfullmäktige, Eskilstuna, Nyköping, Oxelösund och Strängnäs hoppas man få inflytande.

Möt partisekreteraren Rami Hussein från Eskilstuna och följ med under partiets valkampanj i Lagersberg i Eskilstuna i klippet ovan.

Nyans säger att de vänder sig till minoriteter i Sverige. Partiet uppmärksammades tidigare i år när man gav stöd till demonstrationer mot svensk socialtjänst.

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

Partiet leds av Mikail Yüksel som vid förra valet stod högt upp på riksdagslistan för Centerpartiet. Men han tvingades bort efter att ha anklagats för att ha dolt sitt samröre med den ultranationalistiska turkiska organisationen Grå vargarna. Yüksel har själv sagt att han var öppen med att han erbjudits, men tackat nej till att bilda en lokal organisation i Sverige.

Vill se separata badtider

Eskilstunabon Rami Hussein finns också i partitoppen. Han är partisekreterare och kandiderar till kommunfullmäktige i Eskilstuna.

På lokal nivå tror han att partiet kan bidra till att stärka föreningslivet och skolan. De skulle också utreda möjligheterna för separata tider i badhuset för män och kvinnor.

Hör med om detta i videon ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

Mer i ämnet