Nyköping kommun ska granska sin hantering av coronapandemin. Men exakt när granskningen drar igång är ännu oklart. Foto: Martina Holmberg/TT/SVT

Nyköping ska granska sin coronahantering

Uppdaterad
Publicerad
Nyköping ska granska hur kommunen har hanterat coronapandemin. Det beslutade kommunstyrelsen under gårdagens sammanträde. Men några exakta datum är ännu inte spikat.
– Det är inte bra att ge uppdrag om granskningar innan pandemin klingar av, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande.

I kölvattnet av coronapandemin har flera kommuner börjat efterfråga granskningar av hur kommunen har hanterat allt arbete med koppling till covid-19. En av dem är Nyköping.

– Mycket bra arbete görs, samtidigt som vi ser en situation som vi aldrig har varit med om tidigare. Då är det viktigt att i efterhand kunna ta ett steg tillbaka och titta på det arbete som har gjorts för att kunna lära oss av det som hänt, säger Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköping.

Granskningen får vänta

Beslutet att genomföra en granskning av Nyköpings hantering av covid-19 fick grönt ljus av kommunstyrelsen under måndagens sammanträde. Men än så länge är arbetet med en djupgående granskning ännu i planeringsskedet. Enligt Urban Granström finns det fortfarande många frågeställningar som ännu måste diskuteras inom kommunledningen innan en granskning kan dra igång.

Han menar också att fokus inte bör skifta från kommunens pågående arbete med covid-19.

– Det är viktigt att signalera att vi kommer göra en granskning. Men vi är också mitt i en pandemi. Då är det viktigt att fortsätta ha fokus på arbetet med att förhindra smittspridning inom äldreomsorgen och se vad vi kan göra här och nu för våra företag, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet