Nyköpingsbo döms till fängelse igen – för misshandel och grov stöld

Publicerad

En man i 40-årsåldern från Nyköping döms till fängelse i sex månader för misshandel, grov stöld och ringa narkotikabrott. Mannen har sedan tidigare avtjänat flera fängelsestraff.

En Nyköpingsbo som både 2018 och 2019 dömdes till fängelse för narkotikabrott respektive olaga hot har återigen dömts till fängelse i sex månader efter en händelse som inträffade i Katrineholm i slutat av november 2019. 

Mannen, som är i 40-årsåldern, ska genom hot krävt en annan man på pengar och genom våld dragit sönder mannens halskedja och tagit en ring som hängde på den.

Bet annan man i tummen

När en annan man ingrep ska Nyköpingsbon tagit ett hårt tag om hans tumme och vridit om. Han ska även ha bitit mannen i tummen och tryckt sin underarm mot halsen. Något som resulterade i smärta, andnöd och sårskada.

Dömts till skyddstillsyn flera gånger

Då mannen i 40-årsåldern förekommer 31 gånger i belastningsregistret och har under de senare åren dömts till skyddstillsyn flera gånger men fortsatt begått brott blir därför påföljden fängelse i sex månader och villkorligt medgiven frihet förklaras helt förverkad. 

Mannen, som nekar brott, ska även betala skadestånd till de två målsägande på totalt 10 000 kronor. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyköping

Mer i ämnet