Nytt styre formeras i Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka kommer Vingåkers nya politiska ledning att presentera sig.

Under helgen pågår förhandlingar där målet är en koalition som får egen majoritet för att hålla Sverigedemokraterna stången – vågmästare efter valet som dom blev.

– Vi är inte klara med allt och innan dess går vi inte ut med något ioffentligt men en uppgörelse är nära, säger Annelie Bengtsson (S) som idag är förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Vingåker.

Minoritets-styre

Vingåker har under de senaste åren styrts av Socialdemokraterna i minoritet, eftersom det inte gick att få ihop en styrande koalition efter valet 2010.

Därför valde (S) då att regerar ensamma i minoritet och söka en skiftande majoritet i varje enskild fråga.

Svajigt

Nu är det lika svajigt – men med den stora skillnaden att SD är tungan på vågen.

Därför försöker det största partiet – (S) – nu hitta en möjlig majoritet och Anneli Bengtsson räknar med att allt ska vara klart på måndag.

Inställd presskonferens

Däremot har en presskonferens som var utlyst då, ställts in.

– Vi är ju inte klara med alla möten och då är det inte heller säkert att vi verkligen kan meddela något resultat, därför är det just nu ingen presskonferens på måndag. Men det kan ändras till dess, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.