En byggnad i Folkesta totalförstördes i en brand i natt. Foto: Räddsam Mälardalen

Ödehus i ”spökstad” förstördes i kraftig brand

Publicerad

Vid halv fyra på onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Folkesta i Eskilstuna där en byggnad stod i lågor, men huset gick inte att rädda.

– Det är ett hus i den så kallade spökstaden i Folkesta. Vi har tolkat det som att det är ett ödehus, någon slags förrådsbyggnad så inget boningshus, säger Anders Ellow, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

När hans kollegor kom till platsen var byggnaden, som var drygt 20 meter lång och smal, redan övertänd och taket hade rasat in. Exakt vad som fanns inuti är oklart.

– Men vi tror att det fanns bildäck och en gräsklippare i, säger han.

Hindrade spridning

Räddningstjänsten valde tidigt att fokusera på att hindra branden från att sprida sig till en närliggande granhäck. Huset fick brinna ner.

– Vi lämnade platsen strax före klockan 7, nu ryker det bara lite. Vi ska ta reda på vem som har ansvar för tillsyn av fastigheten och så kanske vi åker dit och tittar till platsen under dagen så att det inte börjar brinna igen, säger Anders Ellow.

Polisen har startat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

spökstaden i folkesta

Mer i ämnet