Hör Oliver Ekström, som i dag pluggar på Mälardalens högskola, berätta om sina erfarenheter av att må dåligt på jobbet och vad han tagit med sig från den tuffa perioden i livet. Foto: SVT

Oliver mådde dåligt på jobbet – nu vill han hjälpa andra

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Ekström har egna erfarenheter av att inte må bra på jobbet. Nu pluggar han till folkhälsovetare på Mälardalens högskola för att kunna hjälpa andra i samma situation.

Enligt Folkhälsomyndigheten är anställda som mest stressade i Stockholms län. Därefter kommer Sörmland och Västmanland. Och psykiatriska diagnoser är den vanligaste orsaken till sjukskrivningar. Så många som 32 000 sjukskrivs varje år med diagnoser som tyder på utbrändhet.

Oliver Ekström från Eskilstuna var en av de som kände sig psykiskt utmattad på grund av dålig arbetsmiljö. Han sjukskrev sig inte men insåg snabbt att något måste förändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.