Olycka med lastbil stoppade trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka med en lastbil ställde till det i trafiken under måndagsmorgonen vid Strångsjö strax söder om Katrineholm. Srax före halv nio meddelades att vägen åter var fullt farbar.

Larmet om olyckan inkom till polisen klockan 04.14. Det handlar om en lastbil som tappat sitt släp. Släpet ligger i diket, enligt SOS Alarm.

– Släpet har hakat ifrån lastbilen på något sätt och det går inte att ta sig förbi, säger polisens vakthavande befäl Peter Ström.

Var helt blockerad

Vägen är helt blockerad i södergående riktning och polisen är på plats och leder om trafiken.

– Eventuellt måste släpet lastas om innan det går att dra upp ur diket. Jag tror att det kommer ta ett par timmar till, säger Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Ingen brottsmisstanke

Trafikverket hade vid 06-tiden ingen prognos för när vägen kan öppnas helt för trafik igen.

Klockan 08.25 meddelade polisen på sin hemsida att det åter är full framkomlighet på vägen. Det finns ingen misstanke om brott.

Ingen person kom till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.