Hör vad några Eskilstunabor tycker om det nya skolbygget. Foto: SVT

Reaktioner om att bygga grundskola ovanpå garage: ”Lurigt med avgaserna”

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna kommun planerar att bygga en grundskola för cirka 1 000 elever i Munktellområdet. En av skolbyggnaderna väntas ligga ovanpå det nya garaget vid Stiga sports arena. Det här har fått vissa att höja på ögonbrynen.

Beskedet om den nya grundskolan kom i onsdags från den politiska majoriteten. En del av skolan kommer att byggas vid slakthusområdet, men även ovanpå det nya parkeringsgaraget i Munktellstaden. Det här oroar delar av den politiska oppositionen.

– Jag tycker det är helt galet att bygga den nya grundskolan på ett parkeringsgarage. Barn och ungdomar behöver utemiljöer, de behöver grönområden. Sådant som gör att de får stimulans, säger Maria Chergui (V), gruppledare.

Kommunalråd Jimmy Jansson menar att det finns mycket kvar att planera och att bygget vid parkeringsgaraget bara utgör en tredjedel av skolan.

– Ännu vet ingen hur utformningen kommer att se ut, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.