Ondrej Spiegl började åka skridskor som tvååring. Foto: SVT

Ondrej besegrade tvivlarna – drömmer om OS

Publicerad

Konståkaren Ondrej Spiegl från Eskilstuna tränar för fullt inför EM i konståkning där han är reserv bakom Alexander Majorov. Den färske svenska mästaren är tillbaka i fin form efter operationen av båda knäna som kunde satt punkt för karriären.

Så sent som i december vann han SM-guld. Nu laddar Ondrej Spiegl tillsammans med sitt team, bestående bland annat flickvännen och koreografen Moa Lindgren och pappa Alan, inför EM i Bratislava i slutet av januari där han är reserv bakom Alexander Majorov. Men karriären kunde redan varit över, nyligen opererade han båda sina knän.

– Inte ens läkaren trodde att jag skulle kunna hålla på med elitidrott igen, säger Ondrej Spiegl.

Pendlat till Tjeckien

Under åren i Sverige har Ondrej pendlat till Tjeckien och även om han förstår svenska och pratar det ganska bra gör han helst intervjun på engelska. Efter elitkarriären kan han tänka sig att bli tränare. Men först väntar EM i Bratislava nästa helg och längre fram är siktet inställt på vinter-OS om två år.

– Jag hoppas verkligen att jag klarar mig skadefri tills dess, säger Ondrej Spiegl.

Följ med Ondrej Spiegl på ett av många träningspass i videoklippet ovan.

Ondrej Spiegl

Visa

Föddes 1993 i Tjeckien.

Började åka skridskor som tvååring under ledning av sin far.

För tio år sedan fick pappan jobb i Sverige och nu är de bosatta i Eskilstuna där Ondrej tävlar för Eskilstuna IK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer