Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du om besökstrycket i Spökbacken och vad några av besökarna gillar mest med att åka utför. Foto: Per Elfström/Erik Kammerland/SVT

Öppet eller stängt? Så ser det ut med din favoritskidbacke i Sörmland

Publicerad

Nu har skidsäsongen dragit igång på riktigt där flera backar runt om i Sörmland har öppnat upp för utförsåkning, medan andra håller fortsatt stängt. SVT Sörmland har sammanställt läget i länet när det gäller skidbackarna.

En av dem som precis öppnat är Spökbacken utanför Katrineholm. Att det är fem plusgrader i luften spelar roll, men inte så stor roll för just Spökbacken. Tack vare konstsnön menar ansvariga att de klarar sig länge även om värmen skulle bli långvarig.

– En och en halv, två månader, skulle jag tro i alla fall. Utan några större problem. För nu har vi ganska mycket snö, så vi klarar oss tror jag, säger Noah Ahlström, en av de ansvariga i ideella föreningen Spökbackens Alpina Skidklubb.

Här är status för de olika backarna runt om i Sörmland:

Öppet

• Ryssbergsbacken i Nyköping

• Båsenbergabacken i Vingåker (även öppet på nyårsafton)

• Trosabacken i Trosa

• Spökbacken i Katrineholm

Stängt

• Vilstabacken i Eskilstuna

• Malmabacken i Malmköping (öppnar 6 januari)

Längdskidspåren vid både Vilstabacken och Båsenbergabacken är preparerade och öppna.

I klippet hör du om besökstrycket i Spökbacken och vad några barn gillar mest med att åka utför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.