Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Love Possnert och Alfred Wikström åker skridskor för första gången för iår. Foto: SVT

Örebroare och stockholmare kommer till Eskilstuna för att åka skridskor

Uppdaterad
Publicerad

Sista veckan i oktober öppnades Eskilstuna isstadions stora isbana för allmänheten och sedan dess har hundratals personer från Sörmland och andra län köat för att få åka skridskor här.

De två inomhusishallarna som finns i Eskilstuna har varit stängda för alla förutom hockeyklubben Linden sedan 6 november. Alla ungdomslag, konståkare och allmänheten har på grund av pandemin hänvisats till att hålla sig till utomhusisen.

– Vi får ta in 200 personer och under lovet hade vi upp till 100 personer som stod och köade för att komma in. Det är väldigt många utifrån som har kommit hit. Vi har haft folk från Köping, Mariefred, Åker och Södertälje. Många är hockey- och bandyintresserade som vill spela när deras hemmaarenor hålls stängda men det är även andra som kommer, säger arenavärden Robert Alsterklev.

”Folk har varit duktiga på att hålla avstånd”

För att hålla koll på antalet besökare räknar arenavärdarna hur många som släpps in och lämnar isstadion genom de olika in- och utgångarna.

– Det har funkat bra och folk har varit duktiga på att hålla avstånd, säger Robert Alsterklev.

Maskinerna som fixar isen brukar stängas av vid månadsskiftet februari/mars, men om det är fortsatt kallt kommer kylan att hålla isen på plats och det kommer att vara möjligt att åka skridskor även efter det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer