Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Titti Kendall är chef för äldreomsorgen i Oxelösund, se klippet för att höra henne bemöta kritiken som riktas mot kommunens hantering av äldreomsorgen under coronapandemin. Foto: SVT

Oro för smittspridning i äldreomsorgen i Oxelösund – omsorgschefen: ”Vi hjälptes åt överallt”

Uppdaterad
Publicerad
I början av maj togs beslutet att stoppa personal från att arbeta på äldreboende och hemtjänst växelvis i Oxelösunds kommun. Inom personalgruppen fanns det en stor oro för smittspridning och beslutet borde ha fattats tidigare, det menar Lena Karlsson-Aronsson som är undersköterska och facklig företrädare.
– Det var väldigt tydligt från början att det skulle vara så få som möjligt som jobbade mot de personerna, säger hon.

Personal inom äldreomsorgen i flera kommuner tycker att det tog för lång tid för ledningen att agera efter att coronapandemin blev känd.

I Oxelösund finns kritik bland annat mot att personal fram till början av maj arbetade med äldre inom flera verksamheter parallellt, vilket hade kunnat innebära en ökad risk för smittspridning, enligt Lena Karlsson-Aronsson.

– Det har funnits en väldigt stor oro kring det här.

Det var bland annat på grund av personalbrist som beslutet inte fattades tidigare.

– Vi har ett x antal brukare inom äldreomsorgen i Oxelösund och vi har ett ansvar att se till att de får den hjälp de behöver, säger äldreomsorgschefen Titti Kendall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet