Visa alla (2)

Villabrand i Stallarholmen – en person hittad död

Publicerad

En person har omkommit i villabranden i Stallarholmen på torsdagen. Polisen har spärrat av platsen i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Larmet om villabranden inkom strax efter klockan 12 på torsdagen. Fastigheten var övertänd när räddningstjänst och polis kom fram till platsen. Vid klockan 13.30 bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll. Huset bedöms vara totaltförstört.

– Vi jobbar fortfarande med eftersläckningsarbete på plats, men det finns ingen risk för spridning, säger Frank Granath, inre befäl på räddningstjänsten, vid klockan 18 på torsdagskvällen.

En person hittad död

Från början var det oklart om någon människa hade befunnit sig villan och räddningstjänsten påbörjade rökdykning. Senare hittades en avliden person inne i huset. En rättsmedicinsk undersökning kommer att utföras för att identifiera personen.

– Det är oklart vad som har startat branden, säger Frank Granath.

Polisen har spärrat av platsen för att kunna göra en kriminalteknisk undersökning och en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har inletts.

Fastighetsägarens anhöriga har underrättats om branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer