Kommuntjänstemannen har utretts för byggfelen en längre tid och nu har beslut fattats. Foto: SVT

Kommuntjänsteman krävs på 110 000 kronor efter byggfel

Publicerad

En kommuntjänsteman i Oxelösund krävs på över 110 000 kronor i sanktionsavgift efter att flera fel konstaterats vid bygget av ett bostadshus i kommunen. Efter beslutet i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i veckan utreds också mannen av kommunens HR-avdelning.

Det var Södermanlands nyheter som var först att berätta nyheten om den utdömda sanktionsavgiften på 110 265 kronor.

Beslutet togs i tisdags och innebär att tjänstemannen, som jobbar med mark- och exploateringsfrågor på Oxelösunds kommun, måste betala avgiften efter att ärendet tidigare skjutits upp. Det finns också möjlighet att överklaga beslutet till länsstyrelsen.

Saknade tillstånd

Felen som begåtts vid bygget är, enligt kommunens kontroller, att två träd fällts utan lov, samt att både byggstart av huset och tillträde till det skedde innan tillstånd fanns.

SVT Nyheter Sörmland har varit i kontakt med den berörda tjänstemannen som avböjer en intervju, men säger till SVT att ”det är olyckligt att nämnden tar upp ett ärende som ännu inte är färdigberett”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.