Pappa döms för att ha misshandlat sin 4-årige son

Publicerad

Pappan knuffade sonen flera gånger så att han ramlade till marken, medan sonen skrek ”Snälla pappa, lämna mig inte”. Nu döms 32-åringen från Nyköping till skyddstillsyn för misshandel.

32-åringen var ute i en park i Nyköping med sin 4-årige son i somras när han fick nog av att sonen var frustrerad över att inte få spela fotboll. Då knuffade pappan sitt barn flera gånger så att sonen föll till marken.

En kvinna som hörde sonen skrika ”Snälla pappa, lämna mig inte” konfronterade pappan, efter att ha sett hur sonen knuffats till marken. Enligt henne ska pappan ha sagt att barnet har ett kontrollbehov och att han måste visa vem som bestämmer.

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse om trovärdig och dömer därför mannen till skyddstillsyn för misshandel. Pappan ska även betala 8 000 kronor i skadestånd till sin son.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet