Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Pappan konstaterat coronasmittad – fem av sex familjemedlemmar med symptom

Pappan konstaterat coronasmittad – fem av sex familjemedlemmar med symptom

Uppdaterad
Publicerad
Först blev pappan Kristo Vusir sjuk i vad som skulle visa sig vara covid-19, sen visade familjemedlemmarna symptom en efter en. Nu sitter hela familjen hemma i huset i Katrineholm och väntar på att bli friska.

Genom jobbet kom Kristo Vusir i kontakt med en person som varit i den Österrikiska skidorten Ischgl och snart efter det började hans symptom visa sig.

Ihållande feber, kraftig hosta och orkeslöshet gjorde honom sängliggande över en vecka.

– Jag vaknade upp till vad som i media framstod som ragnarök.

Tappade luktsinnet

Efter att ha fått svårare att andas åkte han till sjukhuset och där fick han bekräftat att det är det nya coronaviruset som han smittats av. Han och hans fru Sofia tror att övriga familjemedlemmar också drabbats. Hon har haft en kort feberepisod och tre av parets fyra tonårsbarn har uppvisat väldigt olika symptom. Men en sak har de haft gemensamt: de har alla tappat lukt- och smaksinne.

– Det är jätteunderligt. Jag och ett av barnen kan varken känna dofter eller smaker sedan en vecka tillbaka. Det är verkligen helt dött. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Sofia Jansson Vusir.

”Konstigt att inte kunna krama barnen”

Kristo har varit hemma i tre veckor och sedan i torsdags förra veckan har hela familjen hållit sig hemma.

– För mig personligen är det jobbigaste med situationen att vara isolerad och att inte kunna delta i vardagslivet här hemma. Det är jättekonstigt att inte kunna krama barnen på kvällarna, säger Kristo.

– Samtidigt vet man att det här är övergående och att vi kommer att bli friska, men hur det sedan kommer att se ut i samhället är en annan fråga. Jag hoppas att det kommer att lösa sig till det bästa och att alla arbetar tillsammans för en positiv förändring, säger Kristo Vusir.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet