Foto: Sandra Kjellström

Svartparkering på skola i Eskilstuna polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Tre skolledare hyrde ut parkeringsplatser vid Rinmangymnasiet i Eskilstuna under flera års tid. Nu har Eskilstuna kommun polisanmält händelsen.

För en vecka sedan meddelade Eskilstuna kommun att de stängt av två rektorer och en administrativ chef. Ett anonymt brev avslöjade att de under fem års tid hyrt ut parkeringsplatser på skolans område i utbyte mot kontanter.

Nu har barn- och utbildningsförvaltningen gjort en polisanmälan.

Nära halv miljon kronor

– Jag vill betona att det inte är någon person som polisanmäls utan själva händelsen – hanteringen av pengarna och avsaknaden av kvitton som visar vad pengarna har använts till, säger förvaltningschefen Ingrid Sköldmo i ett pressmeddelande.

Uppskattningsvis hade de tre skolledarna hanterat nära en halv miljon kronor och delar av pengarna hade delvis använts till elevverksamhet men också till en personalfest där alkohol köpts in.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se HR-chefen Tatjana Mineur förklara varför tre personer ur skolledningen på Rinmangymnasiet stängts av. Foto: Sandra Kjellström

SVT Nyheter Sörmland har sökt de tre avstängda skolledarna för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svartparkering vid gymnasium

Mer i ämnet