Händelsen har anmälts av landstinget till Arbetsmiljöverket. Foto: TT

Patient överföll läkare – fick stängas in i väntan på polis

Publicerad

Polis fick tillkallas efter att en patient på Mälarsjukhuset blivit aggressiv och gått till attack mot en läkare.

Det var i början av december i år som våldsamma situationen uppstod och den har nu anmälts till Arbetsmiljoverket. I anmälan framgår att flera läkare och sjuksköterskor tog hand om patienten som hade ett sår på bröstet som behövde sys. Patienten var till en början inte aggressiv, men när hen blev lämnad ensam med en läkare gick hen plötsligt till attack.

Ingen hörde

Patienten tog tag i läkarens hals med ena handen och började slå mot ansiktet med den andra. Läkaren skrek efter hjälp, men trots att en väktare väntade precis utanför var det ingen som hörde. Till slut kom dock väktaren och annan sjukhuspersonal till undsättning och läkaren kunde fly ut ur rummet.

Fick tag i batongen

Samtidigt lyckades patienten få tag i väktarens batong och försökte fortsätta slå mot läkaren. Med gemensamma krafter kunde sjukhuspersonalen och väktaren stänga in patienten i rummet och hålla fast dörren tills polisen kom.

Läkaren fick skador i ansiktet, på halsen, armarna och ena knät, enligt anmälan till Arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.