• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Pär Eriksson är ordförande i Skogstorps GoIF som nu får pengar i samband med Marcus Danielsons övergång från Djurgårdens IF till Dalian i Kina. Foto: Albin Aghamn / Patric Söderström

Pengaregn över Eskilstunaklubb efter Danielsons Kinaflytt

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsföreningen Skogstorps GoIF i Eskilstuna gläds över Marcus Danielsons flytt från Djurgårdens IF till Dalian i Kina. Värvningen innebär en klumpsumma till Skogstorp i form av solidaritetsersättning. Pengar som går till de klubbar där Marcus Danielson spelade i ungdomsåren, bland andra Skogstorp, IFK Eskilstuna och Västerås SK.

– Det här är så oerhört kul. Det är sådant man läser om i tidningen ibland och nu berör det oss i Eskilstuna, säger Pär Eriksson, ordförande i Skogstorps GoIF.

Övergångssumman ska enligt Expressen vara på runt 50 miljoner kronor, den största i klubbens historia. I solidaritetsersättning innebär det en summa på 750 000 kronor eller mer till Skogstorps IF.

– Det är också väldigt roligt för Marcus förstås och vi är glada för hans skull. Han har varit nära föreningen genom åren och tog sig tid att vara med på vårt 100-årsjubileum förra året, mitt under den brinnande guldstriden med Djurgården, säger Pär Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.