Person avled efter ingripande i Strängnäs – tappade medvetandet i polisbil

Uppdaterad
Publicerad

En person avled på söndagskvällen i samband med en transport i ett polisfordon. Händelsen skedde efter att polisen fattat beslut om att personen skulle omhändertas efter ett ingripande i Strängnäs. Händelsen utreds nu av åklagare och rubriceras som vållande till annans död.

Det var vid 21.30-tiden på söndagen som polisen mottog flera larm om en utåtagerande person vid en adress i Strängnäs. Såväl polis som ambulans åkte till platsen. Där togs ett beslut om att personen skulle omhändertas och transporteras av polis till en sjukvårdsinrättning, men under färden tappade personen medvetandet. 

Hjärt- och lungräddning påbörjades, men personens liv gick inte att rädda, framgår i ett pressmeddelande från polisen.

– Jag kan konstatera att hjärt- och lungräddning påbörjades omedelbart när det uppmärksammades att personen förlorat medvetandet. Närmare detaljer vill jag inte lämna, säger Mattias Forssten, polisområdeschef i Sörmland.

Händelsen har nu anmälts till Särskilda åklagarkammaren som ska utreda ärendet vidare. Rubriceringen är för närvarande vållande till annans död.

– Men det rör sig om en ren rutinåtgärd för att kunna utreda vad som skett, säger Mattias Forssten som understryker att det inte finns någon brottsmisstanke mot någon av de poliser som befann sig på platsen. 

– Det som sker nu är att vi ser till att de formella utredningsförutsättningarna är tillgodosedda. Den andra delen är att vi agerar för att kunna ge stöd åt våra kollegor som varit med om en oerhört tragisk och jobbig situation, säger Mattias Forssten.

Närmast anhöriga är underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.