Person död i villabrand – polisen utreder brandorsaken

Publicerad

En person omkom under torsdagen vid en villabrand i Stallarholmen i Strängnäs kommun. Enligt polisen pågår under fredagen en teknisk undersökning av huset.

Det var vid lunchtid på torsdagen som larmet om branden kom. Det brann då med öppna lågor och rökdykare kunde inte gå in på grund av rasrisk. Under kvällen hade man så gott som släckt branden och man kunde då konstatera att en person omkommit i branden.

Man har ännu inte identifierat kroppen i huset, men anhöriga till fastighetsägaren är underrättade om vad som inträffat.

- Vi har tekniker på plats nu. Planen är först och främst att vi ska gå in i huset, det kunde vi inte göra igår, säger Eva Tördahl hos Strängnäspolisen vid klockan 11:15 på fredagen.

Teknikerna ska även undersöka brandorsaken. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad, men polisen vet inte i nuläget hur branden startat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.