Polisen spärrade av Gallerian som ligger på Kungsgatan i centrala Eskilstuna. Foto: SVT

Efter knivdådet i Gallerian – en man åtalas för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

I början av mars skadades en man svårt efter att ha blivit knivhuggen i Eskilstuna. Nu åtalas en man i 50-årsåldern misstänkt för försök till mord.

Strax efter lunch den 8 mars tillkallades polisen till Gallerians entré vid Kungsgatan i Eskilstuna där en man blivit knivhuggen i nedre delen av bröstkorgen med en kniv. En misstänkt greps samma dag och har sedan dess suttit frihetsberövad.

Under onsdagen skickade åklagaren Miona Green in en stämningansökan till tingsrätten där hon i första hand begär att mannen ska fällas för försök till mord.

Eskilstuna

– Det har funnits fara för att brottet skulle ha fullbordats. Målsägande fick skador på mjälten som opererades bort på grund av skadorna. Han fick även skador på magsäck, lungsäcken och i mellangärdeskupolen, säger hon.

Offret står åtalad misstänkt för misshandel

I andra hand yrkar åklagaren på grov misshandel eftersom hon anser att våldet var livshotande.

Även offret åtalas. Han är misstänkt för misshandel efter att ha slagit den mordmisstänkte mannen i ansiktet. Detta ska ha ägt rum utanför Gallerian samma dag som mordförsöket och ha lett till blåmärken och sårskador.

Under rättegången kommer fem vittnen som befann sig på platsen att höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskilstuna

Mer i ämnet