• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Det handlar om brister i personlig omsorg”, menar den biträdande områdeschefen på Eskilstuna kommun. Foto: TT/Bertil Persson

Personal avstängd efter incident på demensboende

Publicerad

En person har stängts av från sitt jobb på ett demensboende i Eskilstuna kommun. Enligt den lex Sarah-anmälan som gjorts handlar det om brister i omvårdnad och bemötande av de äldre på boendet.

Bristerna upptäcktes på natten under mellandagarna. Tommy Sjöberg, som är biträdande områdeschef, vill inte gå in på vad som har hänt.

– Det handlar om brister i personlig omsorg. Akuta åtgärder är vidtagna, vi har haft samtal med berörd personal och stängt av en person, säger Tommy Sjöberg.

Skedde den avstängningen direkt?

– Ja, tämligen omedelbart.

Vad var det som upptäcktes där på natten?

– Det får vi se. Vi har upprättat en rapport och vad som hänt får den utredning som nu pågår komma fram till, säger Tommy Sjöberg.

Annan personal slog larm

Lex Sarah-anmälan har gjorts av enhetschefen på det boende där incidenten inträffat. Enligt Tommy Sjöberg var det det dock annan personal som uppmärksammade chefen på händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.