En mycket allvarlig frontalkrock inträffade strax efter halv sex på fredagsmorgonen Foto: Pontus Stenberg

Ung man omkom i trafikolycka utanför Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern omkom i en trafikolycka på riksväg 56 i höjd med Bie utanför Katrineholm på fredagsmorgonen.

Strax efter klockan halv sex på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten om en trafikolycka på riksväg 56 mellan Henrikslund och Äsplund i höjd med Bie. En personbil och en lastbil hade kolliderat.

– Det rör sig om en mycket allvarlig frontalkrock, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Den man i 20-årsåldern som körde personbilen omkom i olyckan och polisen uppger att mannens anhöriga är underrättade. Föraren av lastbilen fördes till sjukhus för kontroll men har kunnat lämna sjukhuset.

Växelvis trafik

Vägen var till en början helt avstängd på grund av bärgning, men trafiken kunde sedan släppas på växelvis. Trafikverket meddelade vid 12.40 att bärgning och saneringsarbete på platsen kommer att pågå fram till eftermiddagen.

– Det går lite långsamt och är en del köer cirka en kilometer före och förbi olycksplatsen, därefter flyter det på, säger Alexandra Elias, pressansvarig hos Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.